ONTDEK JAVEA

Javea ligt aan de blauwe en kristal heldere Middellandse zee, tussen Denia en Moraira aan de Costa Blanca.
Met diverse beschermde natuurgebieden en een kustlijn van 25 km is er in de directe omgeving een zeer afwisselend landschap.
Het zandstrand El Arenal is het dichtst bij villa Sundance gelegen. Een ander dichtbij liggend strand is Platja Ambolo. In de zomer zijn op dit strand toiletten en een chiringito. (strandtenten voor een hapje en een drankje) aanwezig. Direct na Javea is het volgende strand Platja de Moraig in Benitachell. In de zomer heeft dit strand toiletten en 2 chiringitos.

Doordat Javea is omsloten door heuvels en bergen heerst er een microklimaat. Aan de noordkant ligt de berg Montgo (753m). Deze beschermt Javea in de winter tegen de koude noordenwind. Op de Montgo zelf ligt een beschermd natuurgebied met een prachtige flora en fauna. Javea ligt op de meest oosterlijke punt van het Iberisch schiereiland. Hierdoor is het in de zomer lekker warm maar zelden echt heet. Ook is er 's zomers door de temperatuurverschillen tussen het binnenland en de zee bijna altijd wel een zacht briesje.

Door de Wereld Gezondheids Organisatie wordt het klimaat van Javea omschreven als “tegen perfect aan”.

Het grootste deel van Javea is permanent bewoond, het blijft hierdoor het hele jaar door levendig en restaurants en winkels blijven open. Dit in tegenstelling tot vele spookdorpen aan de Spaanse kust. Ook in de winter is het een sfeervolle plek om te verblijven, de boulevards blijven gezellig, er wordt gewinkeld en mensen gaan uit.

Het bureau voor Tourisme heeft 12 Miradores, of uitzichtspunten, gemarkeerd. Deze zijn goed met de auto te bereiken maar ook mogelijk voor de wandelliefhebbers. Bij deze uitzichtspunten krijgt u een goede indruk van het spectaculaire landschap. In het achterland liggen diverse toeristische groene routes voor zowel met de auto als met de fiets.

Email

9 PRACHTIGE STRANDEN

  • Playa del Tango, net ten noorden van de haven. Een zand- en kiezelstrand.
  • Playa La Grava, net ten zuiden van de haven tegen de boulevard van het havengebied. Het is een zand- en kiezelstrand.
  • Playa el Muntanyar, strand met ronde kiezels. Cafes en restaurants en ook verhuurbedrijven van waterscooters en surfplanken.
  • Playa El Arenal, Een fijn zandstrand, heel geleidelijk aflopend de zee in waardoor het erg geschikt is voor kleine kinderen. Alle mogelijke services zijn aanwezig, ook een drukke boulevard. Er is ook toegang voor gehandicapten.
  • Cala Blanca, alleen te voet te bereiken daardoor wel rustiger. Een stenen strand. Schitterend uitzicht op witte rotskliffen.
  • Cala sardinera, een kiezelstrand in een kleine baai aan de noordkant van de Cabo de San Martin. Alleen te voet te bereiken. Hierdoor is het mogelijk dat u de enige badgast bent. Het voetpad begint bij de Mirador van Portixol op de weg naar Cabo de la Nao.
  • Playa Ambolo, een klein strand met kristalhelder water. Het ligt ten zuiden van Cabo de la Nao. Het is een naturisten strand.
  • Playa la Granadella, een prachtig kiezel- en rotsstrand. Het meest zuidelijke van Javea. Door de ligging is er een rustige golfslag en heel helder water. Wat het erg geschikt maakt om te duiken en te snorkelen. Er is strandbewaking en er worden parasols en ligbedden verhuurd.

Neem contact met ons op

Reserveer nu uw droomvilla in het zonnige spanje
TOP